Výroba domácího tempehu je velice jednoduchá, a hlavně chutná! Co všechno budete pro výrobu tempehu potřebovat, se dozvíte v následujícím receptu.
Recept na 1 kg tempehu
Sójové boby namočíme přes noc do vody, ráno je vyjmeme a povaříme cca hodinu.
Teď nastává důležitá fáze, a to oddělit slupky z bobů. Boby vezmeme do dlaně a důkladně promneme. Průběžně promýváme a slupky sléváme pryč.
Odslupkované boby cca půl hodiny povaříme. Boby rozložíme na plech a necháme usušit cca 2 hodiny. Přidáme Tempeh starter a vinný ocet, a vše dobře promícháme.
Připravíme si nové /sterilní/ plastové sáčky tak, že do nich propícháme tlustou jehlou otvory v rozestupu cca 2x2 cm a boby do sáčků vložíme.
Sáčky s tempehem dáme do tepla, potřebujeme 26-34°C.
Po 24 hodinách je hotovo!
Ekokoza má ráda sušenky! Cookies nám pomáhají nabíźet správné produkty, fajn slevy a další skvělé služby. Stačí nám dát souhlas k jejich používání.